top of page

2024.gada 5. aprīlī partija “Kuldīgas novadam” jau divpadsmito gadu pulcējās uz biedru sapulci.



Sapulcē uz nākamajiem diviem gadiem par partijas “Kuldīgas novadam” valdes priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēta Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, kuru atbildīgajam amatam izvirzīja līdzšinējā partijas priekšsēdētāja, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa. Būtiskākais apsvērums partijas vadības maiņai- lai partijas vadītājs ikdienā dzīvotu un strādātu Kuldīgas novadā, tā nodrošinot stratēģisko un operatīvo reģionālās partijas vadību, tostarp sekmīgu startu gaidāmajās pašvaldības vēlēšanās 2025. gadā.


Biedru sapulcē tika ievēlēta arī partijas “Kuldīgas novadam” valde, kurā turpmāk darbosies Inga Bērziņa, Iveta Eglite, Artis Gustovskis, Agris Kimbors, Baiba Mikāla, Kaspars Rasa, Artis Roberts, Girts Vevers, Klāvs Svilpe un Antra Grīnberga.



Kā īpašais viesis sapulcē piedalījās premjere Evika Siliņa (“Jaunā Vienotība”). Premjere klātesošos uzrunāja par Latvijai aktuāliem drošības izaicinājumiem, kā arī sniedza atbildes uz sapulces dalībnieku jautājumiem par birokrātijas mazināšanu uzņēmējdarbības attīstībai, par atbalstu jaunu mājokļu būvniecībai reģionos, par kompensācijām vietējām kopienām teritorijās, kur tiks izbūvēti Latvijas enerģētiskai drošībai nepieciešamie vēja parki, par izglītības ekosistēmas reformu u.c. Evika Siliņa pauda gandarījumu, ka viņas ministru komandā strādā tik zinoša un atbalstoša ministre kā Inga Bērziņa, tāpat premjere apsveica Inesi Astaševsku ar jaunajiem partijas vadītājas pienākumiem un vēlēja veiksmi un izdošanos darbā.


Ministre Inga Bērziņa biedrus informēja par aktuālāko ministrijas nozarēs. “No VARAM 1.jūlijā pārtapsim par DARAM: ar apņēmību aizsargāt Latvijas dabu, attīstīt reģionus un digitālos pakalpojumus darbu turpināsim, vides jomu nododot kolēģiem Klimata un enerģētikas ministrijā,” sacīja Inga Bērziņa.


Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska analizēja partijas programmā solītā izpildi un to, kas būtu vēl paveicams līdz 2025.gada pašvaldību vēlēšanām, dodot ieskatu Kuldīgas novadā šodien un rīt, aicinot strādāt visus kopā.


Partijas valdes loceklis Agris Kimbors atskatījās uz valdes paveikto 2023.gadā, savukārt Lija Šēle informēja par Revīzijas komisijas darbu.





Debatēs valdes locekle Baiba Mikāla dalījās pārdomās par situāciju lauksaimniecībā, nesenajiem zemnieku protestiem un to, cik svarīgi ir valdībai ieklausīties un sadzirdēt savus lauksaimniekus. Valdes locekle, Eiropas Parlamenta deputātu kandidāte no “Jaunās Vienotības” saraksta Antra Grīnberga runāja par gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām un to, cik svarīgi katram no mums vēlēšanu dienā doties uz iecirkni un nobalsot. Valdes loceklis Kaspars Rasa plašāk iezīmēja aktuālākos novada infrastruktūras attīstības projektus, pašvaldības aģentūras “Sociālais dienests” direktore Sarmīte Segliņa informēja par Kuldīgas novadā īstenotajiem deinstitucionalizācijas projektiem un to nozīmi sabiedrības neaizsargātāko locekļu ikdienas vajadzību nodrošināšanai. SIA “Kuldīgas ūdens” valdes priekšsēdētājs Andris Kļaviņš pauda viedokli par pēdējā laika notikumiem nacionālajā politikā, tostarp par izaicinājumiem, ar kādiem nākas sastapties spilgtiem politiskajiem līderiem. Kuldīgas novada tūrisma attīstības centra vadītāja Jana Bergmane akcentēja 2024.gada tūrisma sezonas aktualitātes Kuldīgas novadā un pašvaldības lomu tūrisma attīstībā.

Sapulcē tika sveikti jaunie biedri, un noslēgumā mūziķes Rūtas Ķergalves vadībā visi vienojās kopīgā dziesmā “Mazs bij’ tēva novadiņis”.


Paldies par kopā būšanu! Gaidām ikvienu ikmēneša atklātajās valdes sēdēs!

Jaunā Vienotība Kurzeme

Jaunā Vienotība

Gatis Rozenfelds, Ilze Grīnfelde

0 comments
bottom of page